0
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Végösszeg:
0 Ft
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz

Amit a forrássóról tudni kell

2021. május 18., kedd 07:20

Az íze és a minősége nem hasonlítható más sóéhoz.

Általános tudnivalók

A Rio Maiorban (Portugáliában) bányászott forrás só egy olyan kősó, mely mélyen a föld alatt fekszik, és 200 millió éves. Egy forrás 2000 méteres mélységből a földalatti folyóból kioldja a sót és a földfelszínre hozza.  A forrás alatti sóér 75 méteres mélységben kezdődik a földfelszín alatt és 2000 méteres  mélységbe ér le.

Ez a sóoldat 7-szer sósabb, mint a tengervíz.

Az évszázadokra visszanyúló só kitermelés következtében Marinhas do Sal-nál egy olyan egyedülálló völgy alakult ki. A só feldolgozás a római korra nyúlik vissza. A legrégebbi dokumentumok 1177-ből származnak azoktól a templomos lovagoktól, akik akkoriban sót vásároltak itt.

A FonsSana forrás só olyan értékes, hogy kiemelten alkalmas terápiás célokra.

Ez a só a világ legjobb sói közé tartozik. A sót alapos teszteknek és vizsgálatoknak vetették alá. A Himalája-só és a forrássó közti különbség abban rejlik, hogy a Himalája-sót kősó formájában bányásszák, ezzel szemben pedig a forrás sót egy földalatti só tárnából nyerik ki, melynek során egy forrás kioldja a sót és a földfelszínre mossa, ahol aztán másodjára is kikristályosodik a szélben és a napfényben. Mindkét só eredete az őstengerre vezethető vissza. Csak a legjobb medencékből származó só kerülhet exportra. Mielőtt a sót csomagolják, szorgalmas nők saját kezűleg tisztítják meg. A rio maior-i Forrássót Németországban kineziológiai vizsgálatoknak vetették alá. A teszt 60%-os energianövekedést mutatott az emberi szervezetben. Ezek a kristályok akkor keletkeznek, amikor a sóoldat sokkal tovább van kitéve a Nap és a kozmosz hatásának. Évente 1-2 tonnát szeretnénk ebből a speciális sóból, első sorban terápiás célokra az emberek rendelkezésére bocsájtani.

 

A Premed Prevenció és Medicina betegségmegelőző Bt. elkötelezettnek érzi magát az egészséges életmód kialakítása iránt.

Cookie beállítások
A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk