0
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Végösszeg:
0 Ft
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz

2011 áprilisában némileg sokkolta a szakmát, hogy a nagy presztízsű British Medical Journal megjelentetett egy kutatási eredményt

2021. április 29., csütörtök 10:53

2011 áprilisában némileg sokkolta a szakmát, hogy a nagy presztízsű British Medical Journal megjelentetett egy kutatási eredményt, miszerint a csontritkulásuk miatt kalciumot fogyasztók körében magasabb volt az arterioszklerózis aránya, mint azok körében, akik nem szedtek kalciumot.
Az arterioszklerózis az artériák falának megvastagodásával és csökkent rugalmasságával járó számos betegség gyűjtőneve. A kutatók az ennek következtében fellépő szívroham, és a szélütés számát vizsgálták. Míg némileg csökkent a csontritkulás aránya a vizsgálat 5 éve alatt, ennek duplájával nőtt a szívrohamok, és a szélütések száma a vizsgálatban résztvevő nők körében.

Jogosan merül fel a kérdés bennem, hogy ha az 1000 résztvevőből hárommal kevesebbnek tört el a combcsontja, de hattal több kapott fatális infarktust vagy szélütést, akkor van e bármi értelme minden este harmincszor elmondani a televíziókban, hogy minden nő egyen kalciumot?
Na, de mi lesz a csontokkal?
Azt már megszoktam, hogy az orvostudomány néha több kérdést vet fel egy kutatás eredményeként, mint ahány választ ad, de ebben az esetben jogosan merül fel a kérdés: szükséges e egyáltalán kalciumot adni a napi étrendünkhöz vagy sem? Vagy, ahogy a bulvár média feltette a kérdést: biztonságos e minden nap kalciummal dúsított étrenden élnünk, hogy a csontjaink egészségesek maradjanak?
Mindkét kérdés hibás. Éppen annyira hibás, mint amennyire a mai orvos- és táplálkozástudomány szemlélete. A helyes kérdés ugyanis az ebben az esetben, hogy: milyen módon táplálhatjuk a csontjainkat kalciummal anélkül, hogy közben az érrendszerünket károsítanánk?
A választ egy szinte alig ismert tápanyag, a K2-vitamin adja meg.
Az orvosa azt sem tudja, hogy létezik
Képzésem során, amikor a vitaminokat tanították, csak a K-vitaminról (így egy kalap alatt) tanultunk és egyetlen hasznaként azt említette meg a könyv, hogy a véralvadás szempontjából elengedhetetlen tápanyagról van szó. Pedig 1943-ban, amikor a K1-vitamin felfedezése kapcsán kiosztották az orvosi Nobel-díjat, a margón említést kapott, hogy van egy K2-vitamin is, de annak nincs szerepe a véralvadásban.
1975-ben a Harvard Egyetem kutatói publikálták, hogy a K2-vitamin hiányában az elfogyasztott kalcium nem tud beépülni a csontokba és a fogakba. Azzal nem foglalkoztak, hogy hova lesz, ha nem épül be, de talán a bevezetőben említett eredmény erre mutat rá: lerakódik az artériákban.
Ráadásul azzal riogatja minden “szakértő” a pácienseit, hogy zsírban oldódó vitamin révén túladagolható és raktározódik. Pedig ez sem igaz. A K-vitaminok közül a K1 raktározódik. A K2 nagyjából 7 nap alatt teljesen kiürül, ha nem gondoskodunk a pótlásáról.

A beleinkben élő egészséges bélbaktériumok valamennyit termelnek ebből a vitaminból, amennyiben elegendő legeltetett állati eredetű ételt eszünk. Ebben csak két probléma van: nem eszünk elegendő ilyen ételt, és nem egészséges a bélflóránk.

A OneLife K2 folyadék kapszula Omega-3, A - E, D3-vitamin,Q10, szőllőmagolaj, burágó olaj és  alfa-linolénsav tartalmának köszönhetően magas szintű felszívódást és intenzív hatékony kalcium oldást és a csontszövetbe való beépülést eredményezhet.. Ezen összetevők nélkül nem egyszerűen felesleges, hanem veszélyes is fogyasztani külön kalciumot.

A Premed Prevenció és Medicina betegségmegelőző Bt. elkötelezettnek érzi magát az egészséges életmód kialakítása iránt.

Cookie beállítások
A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk